Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

S ďalším rastom kryptomien sa celý trh posúva na novú úroveň. Práve dnes totižto presiahla kombinovaná hodnota kryptomenového trhu po prvýkrát v histórii doteraz najvyššiu hranicu. Podľa CoinGecko má hodnotu už vyše 3 biliónov dolárov, informuje Bloomberg.

Analytická platforma CoinGecko monitoruje vyše 10 000 kryptomien na trhu cez 517 obchodných platforiem. Za posledný deň sa pritom celková hodnota všetkých assetov zvýšila o ďalších 4,1 % na 3,019 bilióna dolárov. Takýto rast trhu podporili podľa odborníkov najmä najväčšie kryptomeny ako bitcoin či ethereum, ktoré nedávno dosiahlo svoje nové rekordné maximá, ale aj rozvoj funkcionality etherea či solany.


Bitcoin v pondelok stúpol o 5,5 % a celková hodnota 1 mince dosiahla 66 339 dolárov, čím sa približuje k poslednému ATH na úrovni takmer 67 000 dolárov. Ethereum si za posledných 24 hodín pripísalo rast o 2,98 % a predáva sa na úrovni 4730 dolárov, pričom dnes dosiahlo aj nové maximum pri cene 4767 dolárov.


V porovnaní s hodnotou kryptomenového trhu na konci vlaňajška je dnešná jeho hodnota takmer 4-násobne vyššia, čo svedčí o výrazne väčšom záujme investorov o kryptomeny a investíciách do rôznych assetov. Popri najväčšom BTC a ETH rástla v uplynulom čase aj solana (SOL), ktorá pred pár dňami dosiahla nové ATH takmer 260 dolárov.

Kryptomenový trh však v poslednom čase vo veľkej miere poháňajú aj ďalšie alternatívne kryptomeny, medzi ktorými koncom minulého mesiaca zažiaril napríklad memecoin SHIB. Významným momentom sa stalo aj oznámenie Komisie pre kontrolu cenných papierov o vstupe prvého obchodovateľného ETF fondu zameraného na bitcoin futures, informuje CNBC.

Zdroj: Bloomberg, CNBC, CoinGecko

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú