Presne o týždeň v slovenských kinách dňa 13. júla štartuje očakávaný akčný blockbuster Mission: Impossible Odplata – Prvá časť, ktorý pre populárnu akčnú sériu znamená už jej siedmy diel. Film práve dostal prvé recenzie, ktoré sú pomerne protichodné – kým niektorí hovoria o najlepšej časti značky, iní avizujú len priemerný letný blockbuster.

Akcia v ňom vyrazí dych

Nový diel Mission: Impossible prichádza 5 rokov po vydaní zatiaľ posledného dielu Fallout, ktorý je pre mnohých pomyselným vrcholom série. Čerstvý film sa preto v recenziách častokrát porovnáva práve s predchodcom a podľa viacerých ho dokonca dokáže tromfnúť.

Recenzentka Tessa Smith o novom Mission: Impossible hovorí ako o najlepšom a najzábavnejšom diele celej série. V recenzii chváli novú globálnu hrozbu, skvelý výkon Toma Cruisa a celého hereckého tímu, ako i akciu, ktorá je opäť prvotriedna.

Akcia sama o sebe je pre film samostatnou kapitolou a prakticky všetci sa zhodujú, že v čase CGI efektov je ohromná radosť vidieť poctivú filmárčinu a šialené kaskadérske kúsky Toma Cruisa. Jedným z vrcholov filmu má byť 20-minútová naháňačka vo Viedni, ktorá zároveň patrí k najlepším v celom akčnom žánri.

Špeciálne v dobrom sa spomína aj nová herecká tvár v podobe Hayley Atwellovej, ktorá je divácky známa ako osudová láska Kapitána Ameriku vo filmoch od Marvelu. Herecká posila skvele zapadá do tímu a oživuje dynamiku medzi postavami.

Celkovo sa o Mission: Impossible Odplata – Prvá časť hovorí ako o ďalšom skvelom prídavku série, ktorý je kvalitou porovnateľný s najlepšími dielmi značky. Tu už však niektorí recenzenti nesúhlasia.

Kaitlyn Booth napríklad nový veľkofilm príliš neoslovil a v recenzii píše o sklamaní. „Nový Mission: Impossible je oproti predošlým dvom filmom veľkým krokom späť a podobne ako jeho názov, je aj film príliš dlhý. Nejde o nič viac ako o ďalší priemerný letný blockbuster.“

Pridáva sa aj David Rooney z portálu Hollywood Reporter, ktorý síce nie je taký kritický, súhlasí však, že nový film za predchodcom zaostáva po všetkých stránkach.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú