Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Sony dnes prostredníctvom svojho blogu konečne odhalilo, ako bude vyzerať používateľské prostredie  PlayStation 5. Na túto novinku upozornil portál IGN.

Do uvedenia novej generácie konzoly od Sony do predaja zostáva necelý mesiac a gigant sa pri tejto príležitosti rozhodol konečne ukázať nové používateľské prostredie, ktoré je podľa ich slov  zamerané výhradne na hráča.

Najzásadnejšou novinkou takzvané Control Center, ktoré má hráčom poskytnúť okamžitý prístup k všetkému, čo od systému môžu potrebovať. Do menu Control Center sa dostanú jednoduchým stlačením tlačidla PS a všetky dôležité prvky budú hráčovi dostupné aj bez nutnosti opustiť hru.

Novinkou je tiež funkcia s názvom Activities, ktorá má hráčom priblížiť kľúčové prvky z hry. Aktivity sa budú zobrazovať prostredníctvom kariet a budú obsahovať možnosti, ako skákanie do jednotlivých úrovní v hre alebo vracanie sa k nedokončeným výzvam.

Pomocou kariet si tiež budeš môcť vo vybraných hrách prehrávať nápovedy, a to dokonca v režime „obraz v obraze“, priamo počas hrania hry. Celé prostredie navyše pobeží v 4K.

Zdroj: IGN, Sony

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú