Komunikačná platforma Microsoft Teams má za sebou veľký výpadok. Vo včerajších ranných hodinách bola totiž neprístupná na niekoľko hodín a zdá sa, že na vine bolo uplynutie platnosti jedného bezpečnostného certifikátu, píše Engadget.

Niekoľkohodinový výpadok

Microsoft Teams je komunikačná platforma pre firmy, ktorá zahŕňa čet, videohovory či ukladanie súborov, a od svojho predstavenia v roku 2017 je priamym konkurentom pre populárny Slack či Amazon Web Services. Komunukačná platforma amerického giganta však včera utrpela ťažkú ranu, pričom bola neprístupná až na niekoľko hodín.

Na vine je však pravdepodobne začiatočnícka chyba v programovaní, pričom Microsoft zjavne zabudol obnoviť SSL certifikát, ktorý umožňuje bezpečné spojenie medzi webovým prehliadačom a serverom.

Aplikácia v dôsledku toho vyhadzovala používateľom, že sa jej nepodarilo nadviazať zabezpečené pripojenie na servery spoločnosti.

Americký gigant problém zaznamenal, a certifikát po preskúmaní problému aktualizoval. „Vyriešili sme problém s prístupom, ktorý mohli mať niektorí zákazníci, a služba je tak už úplne obnovená.“, povedal hovorca spoločnosti pre portál CNET.

Je však zvláštne, že Microsoft zabudol tento dôležitý bezpečnostný certifikát obnoviť a že toto pochybenie prišlo presne v čase, kedy sa mnohí zamestnanci pokúšali do softvéru začiatkom týždňa prihlásiť.

Zdroj: Engadget, CNET

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú