Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najväčšia sociálna sieť Facebook prichádza s veľkou zmenou vo svojom Messengeri. Chatovacia aplikácia sa totižto po správach dočkala end-to-end šifrovania aj pri volaniach a videohovoroch. Napriek tlaku regulátorov tak platforma prináša zabezpečenú šifrovanú komunikáciu aj pre volania a neskôr ju rozšíri aj pre správy na Instagrame, informuje TechCrunch.

Messenger využíva end-to-end šifrovanie pri posielaní správ už niekoľko rokov, no doteraz nebolo využité pri hlasovej a video komunikácii. Tento spôsob ochrany súkromia používateľa pritom vo veľkom využíva aj dcérsky WhatsApp. Najnovšie tak môžu používatelia Messengera volať navzájom ešte bezpečnejšie a nikto, ani samotný Facebook, nebude môcť vidieť alebo počuť obsah komunikácie.

Šifrovanie v Messengeri je momentálne spustené len pre klasické volania, platforma ho bude pre skupinové hovory a konverzácie čoskoro iba testovať. Rovnako tak prinesie end-to-end aj do textovej komunikácie a súkromných hovorov na Instagrame.

Okrem šifrovania však Facebook vylepšuje aj miznúce správy. Po novom budú mať používatelia možnosť vybrať si konkrétny čas, po ktorom sa správa sama zmaže, a to buď po 5 sekundách alebo až po 24 hodinách.

Zdroj: TechCrunch

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú