V texte boli použité materiály TASR.

Muž z Pakistanu sa rozhodol pre ochranu dcérinej bezpečnosti urobiť maximum, zvolil si však pomerne netradičný spôsob – dcére na hlavu upevnil bezpečnostnú kameru. Video zverejnené prostredníctvom sociálnej platformy X zachytávajúce mladú ženu zaznamenalo enormný nárast popularity a rozpútalo vlnu diskusií, píše TASR.

Otec ženy sa tento krok rozhodol podniknúť po tom, ako v Karáči niekoľko dní predtým došlo k násilnému útoku, pri ktorom zahynula istá mladá žena.

Zo zverejnených záberov nie je jasné, čo kameru napája ani ako prenáša údaje. Je preto možné, že ochrana spočíva najmä v odstrašení potenciálneho útočníka samotnou prítomnosťou kamery.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa FonTech.sk (@fontech.sk)

Riešenie sa na sociálnych sieťach stretlo s rôznymi reakciami. Niektorí používatelia ho schvaľovali, iní ho spochybňovali a poukazovali na jeho nepraktickosť najmä pri útokoch od chrbta.

Nositeľka netradičnej pokrývky hlavy vyhlásila, že aj keď sa toto opatrenie môže niektorým ľuďom zdať ako prehnané, nenamieta proti otcovmu rozhodnutiu. Podľa nej bude takto môcť na ňu dávať pozor.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú