Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Jeff Bezos pred pár dňami zorganizoval prekvapivú tlačovú konferenciu, na ktorej predstavil nový lunárny modul Blue Moon vyrobený jeho spoločnosťou Blue Origin. 

[socia]

Jeff Bezos je zakladateľom a riaditeľom Amazonu, no málokto tiež vie, že je aj zakladateľom spoločnosti Blue Origin. Táto spoločnosť pôsobí totižto v oblasti aerokozmického priemyslu so zameraním na suborbitálnu kozmickú turistiku už od roku 2000. Na nedávnej konferencii Bezos predstavil nový produkt spoločnosti – lunárny modul Blue Moon.

Modul Blue Origin by mal byť uvedený do prevádzky najneskôr v roku 2024. Ako informuje portál Interesting Engineering, tento termín je zároveň v súlade s časovým harmonogramom, ktorý stanovil viceprezident USA, Mike Pence.

Termín je určený organizácii NASA pre vybudovanie vesmírnej platformy na obežnej dráhe okolo Mesiaca s cieľom vrátiť amerických astronautov na Mesiac. Blue Origin totižto podpísal s NASA zmluvu, ktorá má spomínaný cieľ pomôcť uskutočniť. Nový lunárny modul bude pri plnení tejto misie určite veľkou pomocou.

Zdroj: Interesting Engineering

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú