Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

IT prepojenie stavebných a daňových úradov sa neuskutoční. Vláda v stredu schválila Návrh na zrušenie niektorých úloh, ktorý predložilo Ministerstvo financií SR. Cieľom tohto opatrenia bolo zníženie daňových únikov v oblasti stavebníctva.

IT prepojenie stavebných a daňových úradov malo zabezpečiť získanie potrebných informácií pre odhaľovanie a dokazovanie daňových podvodov, daňových trestných činov a pre účely preukazovania pôvodu majetku. Už v roku 2013 bola vytvorená pracovná skupina zložená zo zástupcov Finančného riaditeľstva SR a ministerstva dopravy, ktorá predstavila ideový zámer tohto opatrenia a analyzovala možnosti jeho realizácie.

Za optimálne riešenie považovala prepojenie dát z programu eSTAK – elektronické služby v stavebnom konaní do analytických zložiek informačného systému finančnej správy (ISFS). Termín splnenia úlohy závisel od termínov funkčnosti eSTAK a ISFS. Podľa informácie z rezortu dopravy však došlo v roku 2017 k stiahnutiu programu eSTAK, a preto nie je možné toto IT prepojenie zrealizovať.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú