Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Od predstavenia novej série iPhone 13 uplynul už nejaký ten týždeň. Apple však ani na oficiálnom evente neprezradil všetky zmeny v jeho novinkách, obzvlášť to platí v prípade iPhonu 13 Pro Max. Najväčší model z novej línie iPhonov dostal malé vylepšenie, ktoré mu zaistí rýchlejšie káblové nabíjanie s vyšším výkonom, informuje MacRumors s odvolaním na test ChargerLAB.

V oblasti nabíjania sa iPhony stále nemôžu pýšiť rekordnými výkonmi, aké vo svojich modeloch poskytuje napríklad Xiaomi a jeho 120 W nabíjanie. Tohtoročný iPhone 13 Pro Max však pri nabíjaní 30 W USB-C adaptérom podporuje káblové nabíjanie o výkone 27 W. To je v porovnaní s jeho predchodcom ešte o zhruba 5 W viac a o 2 W viac v porovnaní s takým Samsungom Galaxy S21 Ultra 5G.

Apple však výkonnejšie káblové nabíjanie nového iPhonu 13 Pro Max nijakým spôsobom neprezentoval, odhalil to až spomínaný test ChargerLAB, v ktorom sa potvrdilo, že novinka dokáže nabíjať vyšším výkonom ako iPhone 12 Pro Max pri rovnakej nabíjačke. Je však nutné podotknúť, že 27 W nabíjací výkon si iPhone 13 Pro Max neudrží počas celého nabíjania trvalo a ide o špičkový nabíjací výkon.

Aj napriek tomu by sa mala novinka nabíjať o čosi rýchlejšie ako vlaňajší model, i keď tento rozdiel môže vyvažovať jeho väčšia batéria. Menší iPhone 13 Pro však dosiahol v testovaní najvyšší nabíjací výkon 23 W. Ostatné modely z novej série si zachovali rovnaké nabíjacie výkony ako vlani.

Zdroj: MacRumors, ChargerLAB

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú