Intel po dlhom čakaní odhalil novú generáciu procesorov Tiger Lake, ktoré nájdu uplatnenie vo vyše 150 zariadeniach. Prevažne budú využívané v notebookoch a ultrabookoch. Spolu s predstavením nových procesorov však Intel odhaľuje aj vylepšené logo. Jedná sa o tretiu zmenu loga v histórii spoločnosti. Naposledy menil Intel dizajn loga v roku 2006, informuje The Verge.

Spoločnosť Intel sa ocitla v neľahkej pozícii, kedy ju začal dobiehať a prebiehať jej niekdajší konkurent, AMD, ktorý naňho dlhé roky nestačil. Odvrátil sa od neho aj Apple, ktorý sa vydal vlastnou cestou.

Napriek problémom sa tento výrobca čipov rozhodol zmeniť imidž a dizajnový jazyk svojho loga. Odteraz sa tak budeme stretávať a novým logom v minimalistickom dizajne.

Zmeny však zasiahnu aj grafické označenia procesorov a pamätí Optane. Nové logo spoločnosti sa nápadne podobá na prvotné logo používané od roku 1968 a zdieľa s nim aj podobný štýl písma. Okrem loga ale Intel zmenil aj zvučku, ktorá bude používaná v jeho reklamách, informuje CNN.

Zdroj: The Verge, CNN

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú