Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Keď Apple odhalil v júni víziu sebestačne vyrábaných procesorov, viacerí technologickí nadšenci sa obávali kompatibility obľúbených programov. Oficiálne predstavenie čipu M1 v novembri nás však v tomto smere upokojilo hneď z niekoľkých dôvodov.

Prvým a najhlavnejším z nich je, že väčšina programov optimalizovaná pre zariadenia s Intelom bude v emulovanej podobe dostupné aj na nových zariadeniach. Oveľa prívetivejším riešením je však ich natívna podpora, kedy Apple už pri predstavení prisľúbil takmer okamžitú podporu tretích strán.

Engadget teraz informuje o aktualizácii balíka Office, ktorý má aj na Macoch obrovskú základňu. Microsoft optimalizoval nástroje Outlook, Word, Excel, PowerPoint a OneNote pre procesor M1, pričom sľubuje, že dokážu využiť výkon čipu v plnej miere.

Vítanou novinkou týkajúcou sa aj starších modelov s Intelom je pridanie možnosti prihlasovania sa do Outlooku účtami iCloud. Samozrejmosťou je tak vynovený grafický kabát, kopírujúci dizajnové prvky macOS Big Sur.

Mozilla

K zdarnému preklopeniu na nové čipy Applu došlo aj pri Firefoxe. Vyšla totiž nová verzia s označením Firefox 84, kedy medzi jej mnohé vylepšenia pod kapotou je najzreteľnejšou s nich natívna podpora nove Macy.

Podľa portálu ZDNet je zapínanie nového Firefoxu na M1 čipe až 2,5-násobné rýchlejšie ako v prípade jeho predchádzajúcej iterácie, pričom samotné načítanie stránok sa zrýchlilo až dvojnásobne.

Zdoje: Engadget, ZDNet

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú