V posledných hodinách zaznamenalo množstvo používateľov, osobností a značiek na sociálnej sieti Instagram významné zníženie počtu sledovateľov. Zdá sa, že spoločnosť spustila ďalšiu vlnu masového mazania podvodných a neaktívnych účtov. Niektorí však upozorňujú, že môže ísť o technickú chybu sociálnej siete. Oficiálne stanovisko Instagram zatiaľ neposkytol.

Aktualizované 15:00

Cez oficiálny účet na Twitteri už Instagram informoval, že ide skutočne o chybu v systéme sociálnej siete. Používateľom sa zobrazujú nesprávny počty sledovateľov. Prejavuje sa to napríklad pri náhľade účtov z rôznych profilov. Instagram už pracuje na oprave.

Pôvodná správa:

Jeden z najznámejších odborníkov na sociálne siete, Matt Navarra, na svojom Twitter profile uviedol, že Instagram maže falošné účty. Zverejnil a j zoznam známych profilov, pri ktorých uvádza, o aké množstvo sledovateľov prišli v posledných hodinách. Napríklad futbalista Cristiano Ronaldo prišiel o 2 300 000 sledovateľov, Barack Obama o 450 tisíc, značka Nike o viac ako 1 milión. Takmer 3 milióny mal stratiť aj oficiálny profil Instagramu.

To, že ide skutočne o vedomú aktivitu Instagramu a mazanie podvodných účtov, však nie je úplne jasné. Niektorí používatelia totiž poukazujú na to, že profily zobrazujú pri náhľade z rôznych účtov rozdielne počty sledovateľov.

Pri iných reálnych používateľoch mal systém dokonca bez upozornenia zrušiť sledovanie niektorých profilov, následne museli znova potvrdiť odber. Pomôcť vrátiť veci do normálu malo pomôcť aj aktualizácia aplikácie. Momentálne sa čaká na oficiálne vyjadrenie Instagramu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú