Karta „Following“, ktorá na Instagrame zobrazuje aktivitu vašich priateľov a ľudí ktorých sledujete, končí. Už v lete sa táto funkcia niektorým používateľom nezobrazovala a ako píše portál Buzzfeed News, konečnou pre ňou bude tento týždeň a nebude viac dostupná pre nikoho. 

Späť sa tak vráti staro-nové rozhranie, v ktorom používateľ uvidí aktivitu len na jeho účte. Spoločnosť sa vyjadrila, že je to predovšetkým kvôli jednoduchosti a aby nebola aplikácia preplnená zbytočnosťami. Taktiež táto funkcia spôsobovala množstvo problémov a protestov zo strany používateľov, ktorí sa cítili byť až nadmieru sledovaní. V podstate ktokoľvek mohol vidieť koho sledujú či aké príspevky sa im páčia a komentujú ich.

Faktom je tiež, že hoci je táto karta v aplikácii už dlhšiu dobu, nebola takmer vôbec používaná a viacerí používatelia ju prehliadali. Podobná funkcia sa pritom pred pár rokmi objavila aj na Facebooku, kde nad zoznamom priateľov bolo možné vidieť ich aktivitu, no aj v tomto prípade funkcia dlho nevydržala a nakoniec bola z Facebooku odstránená.

Zdroj: Buzzfeednews

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú