Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Instagram prináša v najnovšej aktualizácii svojej aplikácie univerzálny QR kód pre každý profil, ktorý dokážu používatelia sociálnej siete jednoducho zoskenovať prostredníctvom akejkoľvek aplikácie fotoaparátu. Nahradí tak existujúcu funkciu, píše 9To5Mac.

Ako informoval portál The Verge, Instagram prináša univerzálny QR kód pre každý profil, ktorý je možný zoskenovať akoukoľvek aplikáciou fotoaparátu. Funkcia, ktorú sociálna sieť minulý rok uviedla v Japonsku, nie je úplne nová, avšak nahrádza existujúcu funkciu Menovka.

Tá totiž rovnako umožňovala vytvorenie špeciálneho QR kódu na zdieľanie profilu, avšak tieto kódy bolo možné skenovať iba prostredníctvom samotnej aplikácie Instagram. Nové QR kódy je teraz možné skenovať akoukoľvek inou aplikáciou fotoaparátu, ktorá ich čítanie podporuje.

Funkcia je určená najmä pre obchody a reštaurácie, ktoré si môžu svoj QR kód napríklad vytlačiť a umožniť tak svojim zákazníkom jednoduchý prístup k ich profilu na Instagrame. Novinka je už dostupná v aplikácii a pre vytvorenie univerzálneho QR kódu stačí otvoriť Instagram, prejsť do ponuky nastavení a kliknúť na možnosť QR kód.

Zdroj: 9To5Mac, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú