Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Tento čínsky gigant čelí v posledných mesiacoch vážnym problémom, ktoré zapríčinila administratíva Donalda Trumpa a pridanie spoločnosti na čiernu listinu. Hoci mnohí predpokladajú, že táto situácia neveští nič dobré, firme sa naďalej darí ešte viac, informuje Gizmochina. Huawei prednedávnom potvrdil, že sa mu do konca mája podarilo predať až 100 miliónov smartfónov.

O tomto úspechu spoločnosti informoval počas konferencie v tenisovej aréne v meste Wuhan He Gang, prezident spoločnosti pre spotrebiteľské produkty. Napriek problémom Huawei dokázal za prvé mesiace tohto roka predať každú sekundu až 7 smartfónov. Spoločnosť tak naďalej rastie, no výsledné zisky sa môžu už čoskoro zmeniť.

Kvôli reštrikciám sa očakáva, že Huawei príde tento rok o zisk 30 miliárd dolárov. Výrobca však v poslednom mesiaci zaznamenal 40 %-ný pokles predaja smartfónov za hranicami domovskej Číny, informuje Gadgets Now. Prvý štvrťrok tak pre spoločnosť nemusel znamenať veľké straty, no zákaz a strata amerických technológií sa môžu na výsledkoch odraziť už o pár mesiacov.

Zdroj: Gizmochina, Gadgets Now

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú