Prezident Donald Trump sa počas pondelkového stretnutia s vedúcimi predstaviteľmi siedmich amerických technologických firiem dohodol na udeľovaní dočasných licenčných zmlúv medzi nimi a Huawei, píše Huawei Central.

Trump podľa Reuters súhlasil so žiadosťou o udelení dočasných licencií pre čínskeho giganta, ktorý je od mája v USA na čiernej obchodnej listine. „Generálni riaditelia firiem vyjadrili silnú podporu prezidentových politík vrátane obmedzení pri nákupe a predaji telekomunikačných zariadení v USA spoločnosti Huawei z dôvodu národnej bezpečnosti. Vyžiadali si od ministerstva obchodu dočasné rozhodnutia o udelení licencií, s čím prezident súhlasil.“ uvádza vyhlásenie Bieleho domu.

Platnosť týchto licencií je určená ministerstvom obchodu USA a po jej uplynutí musia kupujúci alebo predajcovia požiadať o jej obnovenie. Na stretnutí boli okrem prezidenta Trumpa prítomní CEO spoločností Google, Qualcomm, Intel, Cisco, Broadcom, Western Digital a Micron Technology. Dočasne to tak rieši niektoré problémy čínskeho giganta v USA, ktorému bolo v máji pridaním na čiernu listinu zakázané nakupovať americké technológie.

Zdroj: Huawei Central, Reuters

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú