Čínsky Huawei momentálne stále bojuje so zákazmi Spojených štátov a obmedzeniami, ktoré spôsobili. Napriek tomu však neprestáva s vývojom svojej náhrady za Android, ktorá bola doteraz známa pod rôznymi označeniami. Huawei sa nakoniec rozhodol pre úplne iné pomenovanie a jeho operačný systém nielen pre smartfóny ponesie v Európe názov Harmony, informuje TechRadar.

V médiách sa doteraz hovorilo hneď o niekoľkých možných označeniach operačného systému spoločnosti Huawei. V hre boli označenia HongMeng OS, IndeonOS, Huawei ARK, Huawei ARK OS a ARK OS. Hoci mnohí systém označovali práve posledným pomenovaním, čínsky gigant teraz všetkých prekvapil úplne odlišným názvom. Ako informoval holandský portál LetGoDigital, Huawei si v Európe pre svoj systém registroval názov „Harmony“. 

Zobraziť celú galériu (1)
Huawei si už stihlo aj registrovať nový názov,LetsGoDigital

Práve s týmto pomenovaním by mal svoj systém prezentovať v našich končinách, no je možné, že pre rôzne oblasti svojho pôsobenia si vyberie rozličné názvy. Každopádne musí Huawei zvládnuť neľahký problém a presvedčiť vývojárov, aby priniesli svoje aplikácie aj na jeho operačný systém. Zatiaľ však nie je známe, kedy spoločnosť tento vlastný softvér sprístupní pre verejnosť.

Zdroj: LetGoDigital, TechRadar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú