Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spomedzi všetkých máp pre smartfóny je najpopulárnejšou službou tá od Googlu, ktorá však čoskoro dostane nového konkurenta z Číny. Huawei sa rozhodol vytvoriť novú službu Map Kit, ktorá bude určená pre vývojárov a vznikne aj v spolupráci s ruským Yandexom, informuje Gizmochina.

Kvôli reštrikciám USA má spoločnosť Huawei problémy s využívaním služieb Google, medzi ktoré patria aj samotné mapy. Tento gigant sa tak rozhodol, že prinesie na svet svoju vlastnú alternatívu už v októbri. Služba Map Kit však bude dostupná pre vývojárov, ktorí majú využiť jej výhody pri vývoji vlastných aplikácií. Huawei na tejto novinke spolupracuje aj s ruskou službou Yandex a americkým webom Booking Holdings.

Zobraziť celú galériu (1)
Screenshot/Huawei Mobile/YouTube

Map Kit bude dostupný v 40 jazykoch pre 150 krajín a regiónov po svete. Huawei bude pritom schopný využiť svoje telekomunikačné základne pre lepšie určovanie polohy v tejto novej službe.

Tá poskytne údaje o polohe v reálnom čase a má dokonca rozoznávať aj zmenu jazdných pruhov na cestách a prinesie tiež podporu pre rozšírenú realitu, prezradil Zhang Pigan, prezident cloudových služieb v Huawei, informuje China Daily.

Zdroj: Gizmochina, China Daily

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú