Rozvoj 5G siete pokračuje po celom svete a vybrané krajiny už začali demonštrovať, čo nám táto nová technológia prinesie. Jej hlavným dodávateľom má byť vo väčšine prípadov známy čínsky gigant, ktorý teraz pokryl rýchlym pripojením prvé územie na Francúzskej riviére, informuje Livemint. Monako sa stalo vôbec prvou krajinou, ktorej územie je celé pokryté 5G sieťou s využitím zariadení od spoločnosti Huawei.

Práve táto mnohými osočovaná spoločnosť sa teraz postarala o kompletné pokrytie územia Monaka najmodernejšou 5G sieťou, ktorá prináša teoretickú maximálnu rýchlosť až 1,4 Gbps. Zákazníci si pritom budú môcť v tejto krajine vybrať 5G vo všetkých ponukách tamojších operátorov. Najväčšou výhodou, vďaka ktorej Huawei pokryl celé územie Monaka, je jeho malá rozloha iba 202 ha.

Zobraziť celú galériu (0)
Pixabay (Úprava redakcie)

Operátor Telecom spustil v Monaku svoje 5G pripojenie ešte 9. júla a taktiež ponúka túto rýchlu sieť v celej krajine. Týmto spôsobom sa pomocou 5G siete zviditeľnilo vo svete nielen Monako, ale aj samotný Huawei, ktorý je stále považovaný za popredného dodávateľa zariadení potrebných pre túto sieť, informuje Gizchina.

Zdroj: Livemint, Gizchina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú