Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Huawei len pred malou chvíľou predstavila nové smartfóny zo série Mate, kde došlo aj k potvrdeniu toho, že súčasťou nebudú Google aplikácie.

Richard Yu počas predstavenia uviedol, že „spoločnosť bola nútená zrušiť licenciu spoločnosti Google pre zariadenie radu Mate 30“. Smartfóny síce prichádzajú s nadstavbou EMUI 10, ktorá je založená na Androide 10, no bez Google aplikácií. Yu ďalej dodal, že kvôli zákazu zo strany USA nemôže používať jadro Google, ale budú nútení využívať jadro mobilných služieb vlastnej spoločnosti.

Práve obchod Google Play predstavuje neoddeliteľnú súčasť licencie spoločnosti Google a predstavuje prístup k aplikáciám väčšiny smartfónov. Huawei však ponúkne vlastné rozhranie, prostredníctvom ktorého nájdu používatelia prístup k svojim obľúbeným aplikáciám.

Nebude to však ľahké a zatiaľ nie je známe ani to, koľko aplikácií bude súčasťou a ako to bude fungovať. Tieto skutočnosti naznačujú, že spoločnosť bude mať veľa práce, aby presvedčila spotrebiteľov a vývojárov o tom, že jej nová verzia systému založená na projekte Android Open Source Project bude v praxi naozaj životaschopná.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú