Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Napriek tomu, že o obchodnej vojne medzi Spojenými štátmi americkými a Čínou sa už toľko nehovorí, jej dôsledky začínajú naberať na obrátkach. Portál AndroidPolice totiž informuje, že smartfóny spoločnosti Huawei v budúcnosti nebudú mať prístup hneď k viacerým Google službám.

Hlavným problémom je, že americké ministerstvo obchodu pridalo spoločnosť Huawei na takzvanú čiernu listinu, čo znamená zákaz nakupovania súčiastok či komponentov od amerických spoločností bez súhlasu vlády USA. V praxi to teda znamená stratu prístupu k aktualizáciam, vrátane tých bezpečnostných, ale aj stratu prístupu k viacerým aplikáciám či službám, medzi ktoré patrí napríklad Google Play, Gmail a ďalšie.

Podobný prípad nastal aj v minulosti, kedy rovnaká situácia postihla spoločnosť ZTE, ktorá bola pridaná na čiernu listinu, no v roku 2018 bola z tohto zoznamu odstránená. Napriek tomu, že predstavitelia Huawei už dlhšiu dobu ubezpečujú, že sú na takéto komplikácie pripravený, vyššie spomenutý scenár by s určitosťou znamenal masívne narušenie fungovania spoločnosti.

Podľa najnovších správ však nie sú v ohrození aktuálne smartfóny spoločnosti, ktoré budú aj naďalej podporovať služby Googlu. Zmeny sa týkajú až budúcich modelov, ktoré už to šťastie nebudú mať, informuje Android Police.

Zdroj: androidpolice / androidauthority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú