Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Huawei už onedlho predstaví dlhoočakávanú sériu nových smartfónov Mate 30, ktorá však bude niesť následky obchodnej vojny medzi USA a Čínou. Hovorca spoločnosti Google totiž uviedol, že smartfóny Mate 30 nebudú môcť využívať Google služby, informuje AndroidPolice.

Hlavným dôvodom je pretrvávajúci zákaz obchodovania USA s čínskymi firmami. Napriek tomu, že došlo k 90-dňovému obchodnému predĺženiu, výnimka sa vzťahuje len na doterajšie (už predstavené) zariadenia. Predstavenie Huawei Mate 30 je naplánované na 18. september, no uvedenie na trh zatiaľ nie je známe. V praxi to teda znamená, že Google nemôže udeliť spoločnosti Huawei licenciu, ktorá by používateľom zaručila dostupnosť Google produktov a služieb.

Používatelia nových Huawei smartfónov tak nebudú môcť využívať viaceré obľúbené služby, medzi ktoré patria napríklad nasledovné: Obchod Play, Google Maps, Chrome, YouTube a iné.

Na druhej strane však hovorca spoločnosti Huawei uvádza, že ak im vláda USA umožní aj naďalej využívať operačný systém Android, radi ho budú používať. Pre prípad, že by nastali nejaké komplikácie však aj naďalej pracujú na vývoji vlastného operačného systému.

Zdroj: AndroidPolice

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú