Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Huawei včera učinila veľmi odvážny krok, keď aj napriek zákazu používať Google aplikácie predstavila novú vlajkovú loď. Hoci ide o skvelý smartfón s prelomovými funkciami, pre viacero potencionálnych kupcov to môže predstavovať problém, cez ktorý sa nebudú môcť preniesť.

Síce Huawei predstavilo vlastné riešenie vybraných aplikácií, no tie zrejme ani zďaleka nedosiahnu úroveň tých od spoločnosti Google. Už len vďaka tomu, že sú tieto služby navzájom prepojené s viacerými zariadeniami a komunikujú aj medzi sebou. Ako však informuje portál Android Authority, CEO Huawei Richard Yu potvrdil, že ak by došlo k zrušeniu zákazu obchodovaniu, sú pripravení okamžite vypustiť aktualizáciu, ktorá všetky potrebné aplikácie doručí do ich vlajkovej lode.

Huawei

Ako ďalej Yu hovorí, táto vojna poškodzuje ako USA, tak aj samotnú Čínu, pričom čínsky výrobca je v tomto smere obeťou. Je však nepravdepodobné, že k zákazu obchodovania by došlo v dohľadnej dobe. Kúpa Huawei Mate 30 tak stále stojí za zváženie, aj keď priemerne zručný používateľ si dokáže aplikácie od Googlu nainštalovať bez ohľadu na to, či existuje nejaký zákaz alebo nie. 

Zdroj: Android Authority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú