Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V technologickom priemysle je len malé percento výrobcov smartfónov, ktorí sú schopní vyrábať vlastné čipsety. Jedným z príkladov je práve spoločnosť Huawei, ktorého procesory sa objavujú len v smartfónoch Huawei a Honor, no podľa portálu engadget by sa to už onedlho mohlo zmeniť.

Aj napriek tomu, že čínsky gigant už viackrát potvrdil, že jeho čipové sady sú určené výlučne pre interné produkty, podľa dostupných informácii by bol ochotný predávať ich len jedinej spoločnosti, ktorou je Apple. Konkrétne sa jedná o nedávno predstavený mikročip Balong 5000, ktorý bude súčasťou aj prvého skladacieho smartfónu spoločnosti – Huawei Mate X. Balong 5000 podporuje 2G, 3G, 4G a 5G siete, pričom znižuje spotrebu energie a predstavuje až 10X väčšiu rýchlosť.

Takéto špekulácie prichádzajú v čase, keď Qualcomn a Samsung odmietli poskytnúť spoločnosti Apple svoje 5G modemy a s dlhoročnou spoluprácou s Intelom nastali viaceré nezrovnalosti kvôli nesplneným termínom vývoja. Na druhej strane by však bol takýto krok trocha zvláštny, nakoľko sa Huawei plánuje stať najväčším predajcom smartfónov na svete (momentálne mu patrí druhá priečka a na treťom mieste je práve Apple).

Zdroj: engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú