Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Záľuba najbohatšieho muža sveta v kryptomenách sa prejavila už vlani, keď svojimi tweetmi dokázal ovplyvniť vývoj ceny bitcoinu, ale i dogecoinu. Nedávno si však Musk nakrátko zmenil meno na Twitteri podľa neznámeho tokenu, ktorého cena následne rapídne vzrástla. Opäť sa tak ukázalo, akú „silu“ má jediné Muskovo rozhodnutie vo svete kryptomien, informuje The New York Post.

Včera v podvečerných hodinách sme informovali o tom, že Elon Musk sa rozhodol na Twitteri zmeniť svoje meno. Z pôvodného názvu oficiálneho profilu sa premenoval na „Lorde Edge“, čo je podľa účtu Shibetoshi Nakamota (@BillyM2k), spoluzakladateľa dogecoinu, slovnou hračkou, respektíve anagramom pre „Elder Doge“.

CoinGecko

Zrejme však nebolo náhodou, že rovnaký názov, aký si Musk zvolil pre svoje meno na Twitteri, má aj neznámy token EDGELON (Lorde Edge). Práve jeho cenu ovplyvnilo Muskove rozhodnutie a krátko po zmene mena sa cena tokenu vyšvihla o stovky percent. Z pôvodnej ceny 0,0000028 dolára sa dostala v priebehu pár hodín na 0,00002954 dolárov a dosiahla nové najvyššie maximum.

ScreenShot/Twitter

Za uplynulých 24 hodín sa tak cena tokenu EDGELON zvýšila o vyše 300 %, no v posledných hodinách opäť klesla. V čase písania sa token predáva za 0,00001669 dolárov. EDGELON ale nemá zverejnenú trhovú kapitalizáciu, no za posledných 24 hodín dosiahol obchodovateľný objem podľa CoinGecko vyše 13 miliónov dolárov.

Token s malou kapitalizáciou je tak dokonalým „terčom“ pre takéto ovplyvnenie ceny. To, či to Musk spravil zámerne, alebo išlo len o „náhodu“ nie je jasné. On sám sa o tokene vo svojich tweetoch nezmienil. Po včerajšku si však opäť zmenil meno na Twitteri na pôvodné.

Zdroj: The New York Post, CoinGecko

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú