Steam zažíva kvôli šíriacemu sa koronavírusu nápor hráčov, ktorých neustále pribúda. Len minulý víkend sa platforme podarilo dosiahnuť rekord, keď bolo súčasne online vyše 20 miliónov hráčov, no teraz sa tento počet ešte zvýšil. Aktuálny rekord Steamu je ešte o 10 % vyšší ako predošlý a tento víkend bolo aktívnych až 22 miliónov hráčov, informoval PCGamer.

Stúpajúci počet používateľov na Steame sa začal prejavovať už pred pár mesiacmi, kedy došlo v Číne k najväčšiemu rozšíreniu koronavírusu. Mnohí hráči sa kvôli bezpečnosti radšej usadili za počítače a prerušili sociálne kontakty, a tak množstvo používateľov stále stúpalo. Už začiatkom februára bol pokorený aj predošlý rekord Steamu s 18,5 miliónmi aktívnymi hráčmi, informuje Gameradar.

Screenshot/steamdb.info

Následne boli vlastné rekordy tejto platformy prekonané ešte niekoľkokrát, vrátane posledného víkendu. Za posledné dni totiž Steam zaznamenal v špičke aktívnych až 22,678,529 používateľov. Šíriaca sa pandémia koronavírusu tak donútila ľudí zostať doma a prerušiť osobné stretnutia s priateľmi. Z toho dôvodu trávia milióny ľudí svoj voľný čas práve hraním. Pokiaľ bude tento „trend“ pokračovať, nie je vylúčené, že Steam onedlo prekoná aj tento nový rekord.

Zdroj: PCGamer, Gameradar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú