Rod draka v pondelok dospel do finále prvej série, ktoré si nenechal ujsť rekordný počet divákov, informuje Deadline. Seriálová fantasy novinka je pre HBO najväčší hit od predstavenia Hry o tróny, pričom v niektorých regiónoch svojho predchodcu dokonca pokorila.

Rod draka potvrdil vysoký divácky záujem už po svojej premiére a rýchlo si vybudoval silnú základňu. Kým pri väčšine seriálov sledovanosť postupne klesá, pri novom seriáli to bolo presne opačne a fantasy hit každou epizódou pred obrazovky pritiahol väčší počet divákov.

Priemerný počet divákov sa v USA nakoniec ustálil na 29 miliónoch, čo je pre HBO najvyššie číslo od premiéry poslednej série Hry o tróny. Seriálová novinka v USA za svojím predchodcom, respektíve za sledovanosťou 8. série Hry o tróny, síce zaostala, v Európe a Latinskej Amerike však Rod draka tromfol aj svojho hviezdneho predchodcu a stal sa najsledovanejším seriálom v histórii služby.

Pokračovanie tak skoro nebude

Druhá séria bola potvrdená krátko po premiére, s jej vydaním to však tak ružové nebude a pokračovania Rodu draka sa s určitosťou nedočkáme skôr ako v roku 2024. Druhá séria sa podľa tvorcov začne nakrúcať na začiatku budúceho roka, následne bude pokračovať tvorba digitálnych efektov, na ktoré je seriál, predovšetkým kvôli prítomnosti drakov, poriadne náročný.

Ak sa pokračovania nevieš dočkať, nevešaj hlavu. Vo veľkom článku sme detailne zhrnuli všetky udalosti, ktoré budú v Rod draka nasledovať, a to aj vrátane osudu obľúbených postáv. Ten bude v mnohých prípadoch mimoriadne krutý.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú