Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Japonská automobilka Honda plánuje uviesť na trh v USA v roku 2024 elektrické športovo-úžitkové vozidlo Prologue a chce predať 70 000 kusov toho modelu v uvedenom roku.

Honda plánuje tiež rozšíriť ponuku elektrických vozidiel v USA o ďalšie modely. Jej cieľom je zvýšiť do roku 2030 predaj elektromobilov na americkom trhu na 500.000 ročne a do roku 2040 dosiahnuť 100-percentý predaj vozidiel s nulovými emisiami v Severnej Amerike.

Americký prezident Joe Biden podpísal minulý mesiac výkonné nariadenie, v ktorom stanovil cieľ, aby polovica všetkých predaných nových osobných automobilov v roku 2030 bola s nulovými emisiami.

Honda vyvíja Prologue spoločne s americkou automobilkou General Motors (GM) a je založený na platforme Ultium amerického koncernu, modulárnej platforme a batériovom systéme. Honda a GM spoločne vyvíjajú aj elektrické SUV značky Acura.

Prologue aj SUV Acura sa budú vyrábať v závodoch GM. Oba modely sa začnú predávať v roku 2024. Honda však nezverejnila, v ktorom závode sa budú vozidlá vyrábať ani objemové ciele pre Acuru.

Po modeloch vyrobených v závodoch GM predstaví Honda do roku 2030 sériu elektrifikovaných vozidiel na základe vlastnej novej platformy tzv. e-Architecture, a bude ich montovať vo svojich závodoch v Severnej Amerike.

Dave Gardner, viceprezident americkej divízie American Honda Motor Co, uviedol vo vyhlásení, že spoločnosť Honda sa spočiatku sústredí na predaj Prologue v Kalifornii a ďalších štátoch, ako je Texas a Florida. Dodal, že Honda plánuje pridať hybridné-elektrické systémy k ďalším americkým modelom.

„Naša stratégia je zameraná na zavedenie vyššieho percenta hybridov do základných modelov v blízkom čase,“ povedal Gardner.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú