Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Dánsky doktorand dokázal spustiť streamovaciu platformu Google Stadia na tablete s technológiu e-ink displeja. Jeho pokus je dôkazom, že hry sa dajú hrať aj na vhodnej čítačke kníh.

Cloudové hranie hier predstavuje budúcnosť herného priemyslu a v tejto sfére sa chce pohybovať aj streamovacia herná platforma Google Stadia.

Táto služba predstavuje revolúciu v tom, že hry je možné spustiť na takmer akomkoľvek zariadení, pričom výkon zodpovedný za ich plynulý beh poskytujú vzdialené servery. Najnovšia spätná väzba od prvých recenzentov ale hovorí, že Stadia napriek výhodám cloudového hrania trpí výraznými problémami s oneskorením.

Ak spojíme vyššie uvedené fakty, zdá sa, že Google Stadia nie je problém spustiť aj na čítačke kníh s technológiou e-ink. Rovnako zmýšľal podľa portálu Vice povedal aj dánsky doktorand Sebastian Ørsted, ktorému sa Stadiu podarilo spustiť na tablete Onyx Boox Max 3.

Na kvalitný herný zážitok to určite nebude postačovať, nakoľko Ørsted zaznamenal oneskorenie na úrovni 500 až 1000 milisekúnd. Takéto oneskorenie by pri väčšine moderných hier znamenalo rýchlu smrť, no jeho pokus ukazuje, že s vhodnou čítačkou kníh sa to dá.

Zdroj: Vice

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú