Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Masívne úniky videí z GTA VI, ktoré počas včerajšieho rána obleteli svet, skutočne pochádzajú priamo z hry. Únik informácií potvrdil aj samotný Rockstar, ktorý však čelí aj omnoho vážnejšiemu problému – hacker, ktorý za zverejnením informácií stojí, sa vývojárov pokúša vydierať.

Ako informuje britské Metro, hacker, ktorý stojí za leakom, sa skontaktoval s Rockstarom a ponúkol im obchod. Údajne hrozí Rockstaru, že zverejní ďalšie materiály spolu so zdrojovým kódom GTA 6 a aktuálneho GTA V, pokiaľ mu nepristane na účte aspoň päťciferná suma.

Podľa všetkého teda nejde o únik, ale dokonca o krádež a vydieranie, pričom zverejnenie zdrojového kódu by mohol byť fatálne pre Rockstar a celé ich GTA Online.

Zatiaľ sa Take-Two Interactive snaží blokovať všetky uniknuté materiály a fóra, na ktorých je hacker aktívny. Teraz je otázne, či sa Rockstar pokúsi zaplatiť a bude dúfať, že páchateľ naozaj nič ďalšie nezverejní.

PCGamer informuje, že hackerom je ten istý 18-ročný mladík, ktorému sa údajne v posledných dňoch podarilo vytiahnuť informácie o miliónoch používateľoch služby Uber.

Rockstar únik potvrdil

Na napätú situáciu len pred malou chvíľou reagoval aj Rockstar, ktorý potvrdil prienik do ich siete. Útočník podľa vývojárskeho štúdia získal informácie k viacerých projektom, vrátane GTA V a GTA VI.

Vývojári nad únikom vyjadrili sklamanie, zároveň však hovoria, že práce na GTA VI sa tým nijak neovplyvnia a vývoj bude napredovať podľa plánu. Rockstar zároveň vylúčil, že únik by mal mať vplyv na herné služby spoločnosti alebo vývoj rozpracovaných projektov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú