Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Počas tohto leta budú na Slovensku opäť jazdiť autá Google Street View, aby aktualizovali snímky v Mapách Google. Autá Street View budú sprevádzané špeciálnym zariadením – Street View Trekkerom. Kompletné fotografické vybavenie je zmenšené tak, aby sa zmestilo do batoha, ktorý na chrbte nesie operátor. Takýto špeciálne upravený batoh je určený na snímanie pri chôdzi.

Operátor sa tak dostane aj na miesta, kde nemožno zájsť autami. Trekker bude využitý najmä na snímanie peších zón a ulíc v šiestich najväčších slovenských mestách, vrátane Bratislavy, Košíc, Prešova, Nitry, Žiliny a Banskej Bystrice. Google si uvedomuje, že sa infraštruktúra, a to najmä v mestách, mení v čase a neustále vyvíja, preto je potrebné snímky pravidelne aktualizovať.

Nové snímanie tak napomáha tomu, aby sa používatelia dokázali ešte lepšie zorientovať. Na Slovensku je Street View dostupné od roku 2012 a lokálne snímky sú pravidelne aktualizované, aby poskytovali čo najvernejší obraz reality. Na snímanie pre Street View už boli na Slovensku využité okrem Street View Trekkera aj Street View trojkolka a Street View trojnožka.

Zdroj: Tlačová správa

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú