Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Jednou z najpoužívanejších funkcií prehliadača Google Chrome je ukladanie hesiel, ktoré je populárnym a ľahkým spôsobom prihlasovania pre obrovské množstvo používateľov. Americký gigant najnovšie pripravuje funkciu, ktorá ešte viac uľahčí ich správu, upozornil portál Softpedia.

Ako informoval 9To5Google, Ukladanie hesiel v Chrome a následné prihlasovanie prostredníctvom automatického vypĺňania údajov je dennou realitou pre väčšinu používateľov, avšak v súčasnosti neexistuje priamo v nastaveniach prehliadača možnosť, ako tieto heslá upravovať.

Ak si chceš heslá upraviť, musíš kliknúť na možnosť „Zobrazenie a správa uložených hesiel v účte Google“ a spravovať heslá priamo v nastaveniach svojho Google účtu.

Zobraziť celú galériu (1)
V súčasnosti je možné heslá v Chrome upravovať iba cez prihlásenie do účtu Google / Zdroj: Screenshot / Fontech

Podľa nedávno zverejnenej zmeny kódu však americký gigant začína pracovať na možnosti upravovať heslá priamo v desktopovej verzii Chrome. Podobne ako väčšina nových funkcií prehliadača aj úprava hesiel v Chrome bude najskôr dostupná v súbore funkcií Google Flags, kde sa vieš v Chrome dostať zadaním výrazu chrome://flags.

Podľa dostupných informácií by táto funkcia vo Flags mala byť dostupná do verzie Chrome 88, čo znamená, že by ju mal Google sprístupniť aspoň medzi verziami Chrome 86 a 88.

Vo verzii Chrome pre Android podobná funkcia cez Flags už existuje a Google tak možno plánuje úpravu hesiel priamo v prehliadači sprístupniť naraz na všetkých platformách, kde Chrome beží.

Zdroj: 9To5Google, Softpedia

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú