Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google v uplynulých dňoch predstavil novinky pre Android Auto, ktoré vylepšujú používanie systému pri riešení pracovných záležitostí, navigácii, ale prinášajú aj zábavu vo forme hier či lepšie odporúčania Google Asistenta. V jeho prípade pribudlo počas jazdy aj nové zobrazenie prostredia. O novinkách informoval Google na svojom blogu.

Pred časom Google oznámil zmenu vo fungovaní svojho systému Android Auto. Samostatnú aplikáciu pre smartfóny totižto stiahol z Obchodu Play a používateľom odporúča používať už len novú náhradu v podobe jazdného módu v Google Asistentovi, ktorý je dostupný v prostredí Google Máp alebo vstavanom systéme Android Auto v podporovaných vozidlách.

Pre tento jazdný mód teraz prináša nové palubné zobrazenie funkcií, z ktorých si môže používateľ jednoducho aj počas jazdy vybrať hudbu, správy alebo iné často používané aplikácie. Po novom si môžu vodiči nechať prečítať prijaté správy, aby sa mohli lepšie sústrediť na šoférovanie.

V prípade navigácie prináša Android Auto najnovšie vylepšené prostredie aplikácie Waze, ktoré dostalo aj nočný režim či podporu navigovania v jazdných pruhoch. Navigácia najnovšie obsahuje menej rušivých prvkov v prostredí.

Okrem toho pribudla aj podpora pre minihry, ktoré Google pre Android Auto zhromaždil v novom centre GameSnacks. Nové hry si môžu cestujúci zahrať napríklad počas čakania na parkovisku. Jedná sa o webové HTML5 hry, kvôli čomu bude potrebné aj využitie internetového pripojenia.

V prípade podpory DualSIM smartfónu si po novom môže používateľ vybrať aj jednu zo SIM kariet pre volania cez Android Auto a taktiež prichádzajú nové pracovné profily. Pomocou nich Google umožní zobrazovať na displeji vo vozidle všetky relevantné správy a informácie z práce. Takýto profil Android Auto odlíši malou ikonou tašky.

Zdroj: Google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú