Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aj keď Google stále podniká kroky na zabezpečenie aplikácií v Obchode Play a zastavenie záškodníckej činnosti, hackeri si vždy nájdu svoju cestu. Najnovšie boli ich pokusy odhalené v 56 aplikáciách.

Portál Gizchina upozornil na závery výskumnej spoločnosti Checkpoint, ktorá v Obchode Play našla novú rodinu malvérov. Obchod Play je v súčasnosti najväčším obchodom s aplikáciami na svete. Najnovšie však v ňom bola odhalená záškodná činnosť v 56 aplikáciách.

Zobraziť celú galériu (2)
Checkpoint Research

Celkovo 24 z týchto infikovaných aplikácií bolo určených pre deti (od hádaniek po závodné hry), zatiaľ čo ostatné boli pomocnými aplikáciami (ako sú napríklad aplikácie na varenie, kalkulačky, downloadery či prekladače). Ich zoznam je možné nájsť tu.

Tieto aplikácie podľa zistení spoločnosti Checkpoint obsahovali rodinu malvérov známych pod menom „Tekya“. Ich softvér dokáže poľahky obísť ochranu Google Play Protect a za cieľom neoprávneného zisku napodobňoval akcie používateľa, aby klikal na reklamy a bannery od agentúr ako Google AdMob, AppLovin, Facebook a Unity.

Zdroj: Gizchina/Checkpoint

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú