Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Americká spoločnosť Google plánuje investovať až 2 miliardy dolárov do nového dátového centra v Poľsku.

„Región Google Cloud vo Varšave je najväčšou investíciou do tohto typu infraštruktúry v Poľsku,“ povedala Magdalena Dziewgucová, riaditeľka podnikového rozvoja spoločnosti Google Cloud v Poľsku, pre denník Puls Biznesu. Aj keď nepovedala konkrétnu sumu, Puls Biznesu uviedol, že investícia sa bude pohybovať v rozmedzí 1,5 až 2 miliardy USD (1,32 až 1,77 miliardy eur). Dziewgucová povedala, že centrum začne fungovať začiatkom budúceho roka.

„Je to súčasť rozšírenia výpočtovej a telekomunikačnej infraštruktúry v Európe, ktorá od roku 2007 stála viac ako 15 miliárd eur,“ napísal Puls Biznesu. Aj Microsoft v máji oznámil, že investuje 1 miliardu USD v Poľsku do rozšírenia svojich operácií vrátane vytvorenia nového regionálneho dátového centra pre cloud computing.

Obe investície prichádzajú v rozhodujúcom čase pre poľského hospodárstvo, ktoré pre opatrenia spojené s pandémiou nového koronavírusu čelí prvej recesii od kolapsu komunizmu pred tromi desaťročiami. Toto odvetvie priemyslu má hodnotu stoviek miliárd dolárov. Okrem toho, ž príjmy poskytovateľov cloudových služieb stúpajú, sú tiež schopní zbierať obrovské množstvá údajov, čo im otvára veľa ďalších možností na generovanie tržieb.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú