Len nedávno predstavený Google Pixel 4 a 4XL obsahuje displej s najvyššou obnovovacou frekvenciou 90 Hz, ktorý si už vyslúžil aj ocenenie od spoločnosti DisplayMate. Podľa najnovších informácií je však možné ho na tejto frekvencii udržať iba pri vyšších úrovniach jasu, píše The Verge.

Google do vydarených displejov na modeloch Pixel 4 a 4XL pridal aj obnovovaciu frekvenciu až na úrovni 90 Hz, ktorá ponúka ešte hladší zážitok z Androidu. Viacero používateľov na Reddite však poukazuje na to, že displej Pixelu 4 beží na 90 Hz iba pri vysokých úrovniach jasu, pričom ide konkrétne o hodnoty vyššie ako 75%. Pokiaľ sa jas obrazovky zníži, klesne s ním aj jej obnovovacia frekvencia, ktorá sa ustáli na klasických 60 Hz.

Zobraziť celú galériu (1)
Youtube / The Verge

To je samozrejme v poriadku pokiaľ používaš smartfón na slnku, kde je jas väčšinou na maximálnych hodnotách, ale problémom je tak jeho využitie vnútri či večer, kedy jas pod 75% pravdepodobne klesne. Ako píše 9To5Google, tento problém sa dá vyriešiť zapnutím povolenia „Vynútiť obnovovaciu frekvenciu 90 Hz“ v nastaveniach pre vývojárov, čo však bude mať výrazný vplyv na výdrž batérie oboch smartfónov.

Zdroj: The Verge, 9To5Google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú