Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Platbu mobilom pomocou NFC čipu a aplikácie Google Pay podporuje ďalšia slovenská banka. Stala sa ňou Fio banka, ktorá o tom informuje na svojich oficiálnych stránkach, kde má pre zákazníkov zverejnený aj stručný návod a spôsob fungovania. Informáciu už stihol priniesť aj portál Živé.sk.

Platba mobilom je medzi používateľmi veľmi obľúbená. Ide o rýchly a jednoduchý spôsob platby za tovar či služby, a to priamo s mobilom, ktorý má dnes takmer každý. Jedine čo potrebuješ je prítomnosť NFC čipu a aby danú službu podporovala tvoja banka. Taktiež sa jedná o bezpečnejší spôsob, nakoľko každá platba do 20 € musí prebehnúť s rozsvietením displejom, pričom pri sume nad 20 € už musíš zadať aj PIN. 

google pay už podporuje aj fio banka
FIO banka

Medzi poslednými bankami, ktoré túto službu neponúkali bola Fio banka, no to sa po novom mení. Banka oznámila spustenie služby Google Pay, čím sa pripojila k zvyšným hráčom na trhu, ktorí túto službu podporujú. Samozrejme ide o bezplatnú službu, ktorá je dostupná pre každého zákazníka.

Zo slovenských bánk tak ostala už len Tatra Banka a ČSOB, ktoré sa vybrali vlastnou cestou mobilných platieb. Je však pravdepodobné, že tlak verejnosti ich prinúti ustúpiť a je len otázkou času, kedy budú aj tieto dve veľké banky podporovať službu od Google.

Zdroj: Fio Banka

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú