Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google prostredníctvom svojho Twitter účtu zverejnil nové teaser video, v ktorej pozýva na svoju najbližšiu konferenciu určenú pre vývojárov. Zameraná bude aj na herný sektor a podľa vlastných slov, Google tu odhalí svoju víziu budúcnosti gamingového trhu. Na video upozornil portál The Verge.

Samotné video veľa neodhaľuje, ale Google použitými scénami očividne zvýrazňuje zameranie na herný sektor. Už dlho sa hovorí o tom, že technologický gigant predstaví vlastnú cloud platformu určenú pre vzdialené hranie A-čkových titulov. Používatelia by si tak vďaka zdieľaniu výpočtovej sily mohli aj na slabších zariadeniach vychutnať prémiový zážitok najväčších blockbustrov herného sektoru. Google túto službu už dlhšie testuje pod názvom Project Stream.

Potvrdené však zatiaľ nič nie je a definitívneho rozuzlenia situácie sa dočkáme zrejme až 19. marca počas samotnej konferencie. Špekuluje sa dokonca, že Google okrem cloud platformy predstaví aj hardvérový produkt určený pre hráčov. O čo by mohlo ísť, známe nie je. Google bude svoje vyhlásenie vysielať aj online na svojom YouTube kanáli.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú