Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Podľa informácií z portálu GSMArena, Google spustil funkciu, pomocou ktorej zisťuje stav verejnej dopravy. Vyskakujúce notifikácie sa ťa opýtajú na to, či sú vo vlaku voľné miesta na sedenie, alebo je verejná doprava už plná.

Aj keď spomínaná funkcia beží na iOS zariadeniach už dlhšiu dobu, pre Android je to novinka a ľudia, ktorí napríklad cestujú do práce vlakom, môžu hlásiť stav preplnenosti na ich trase. Ostatní cestujúci tak budú môcť vidieť, či vlak, ktorým plánovali ísť, má nejaké voľné sedadlá.

Ako informuje portál Android Police, spomínanú funkciu môžu využívať obyvatelia vo Švédsku, no majitelia iPhonov majú túto službu k dispozícií aj v mestách ako New York, Paríž, Tokyo či Washington.

Niet pochýb o tom, že takáto služba by sa veľmi hodila aj u nás, a to najmä v období pred sviatkami, kedy množstvo študentov cestuje domov. Jednoducho by si tak mohli pozrieť, či je daný vlak plný a následne sa môžu rozhodnúť cestovať ďalším spojom. Stáť celú cestu vlakom z Bratislavy do Košíc niekde v uličke rozhodne nie je nič príjemné.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú