Najnovšie sa Google Mapy stanu znova o čosi bezpečnejšími, nakoľko bude pridaná funkcia, ktorá môže ušetriť nielen čas, ale aj peniaze, informuje PhoneArena.

Mnohí už určite zažili nepríjemnú situáciu, kedy sa ocitli v neznámej krajine či meste a taxík bol preto tou najrozumnejšou voľbou. Neznalosť pasažierov si však uvedomujú aj niektorí vodiči taxi služieb, a preto sa rozhodnú z 5 minútovej cesty spraviť nechcenú prehliadku mesta, ktorá trvá omnoho dlhšie a výsledná cena zabolí aj peňaženku.S týmito nekalými praktikami sa preto Google Mapy rozhodli skoncovať vďaka zavedeniu novej funkcie.

Tá bude zahŕňať ochranu cestujúceho, v prípade, ak sa vezie v taxíku a niečo nie je v poriadku. Novinka upozorní cestujúceho v každom prípade, ak sa vodič odchýli od najkratšej trasy o viac než 500 metrov, čo by malo zahŕňať aj nútenú zmenu trasy napríklad v prípade kolóny či stavebných prác.

Ak dôjde k odchýleniu trasy o viac než spomínaných 500 metrov, alebo ste nevyužili trasu, ktorá bola odporúčaná, na smartfóne sa automaticky objaví upozornenie. Otázne však stále zostáva to, ako to prinúti daného vodiča vykonať si svoju prácu zodpovedne.

Zdroj: PhoneArena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú