Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Google má podľa portálu The Verge údajne záujem o kúpu spoločnosti Fitbit, ktorá sa špecializuje hlavne na nositeľné zariadenia. Už dlhšie sa pritom špekuluje, že by sme sa mali dočkať inteligentných hodiniek Pixel, ktoré by mohli zvýšiť podiel systému Wear OS na trhu.

Ešte v januári zaplatila spoločnosť Google 40 miliónov dolárov za technológiu od spoločnosti Fossil, ktorá vraj mala zmeniť súčasný trh s nositeľnými zariadeniami. O akú technológiu ide nevedno a zatiaľ v tomto smere nebolo nič prevratné predstavené. Predpokladá sa, že ide o funkciu orientovanú na zdravie používateľov, nakoľko ide o oblasť, ktorú neustále vyvíja a zdokonaľuje aj Apple či Samsung. 

Fitbit

A hoci celá transakcia nebola ani jednou spoločnosťou komentovaná, podľa Reuters už ide o skoro hotovú vec. Spoločnosť Fitbit tak bude onedlho patriť pod Alphabet, čo je sesterská firma spoločnosti Google, ktorá sa orientuje na nové technológie. Výška celej transakcie je neznáma, no trhová hodnota celej spoločnosti je približne 1,4 miliardy dolárov. 

Zdroj: The Verge, Reuters

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú