Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najnovšie vylepšenie aplikácie pre rozoznávanie obrázkov prináša možnosť kopírovania a rozpoznávania písaného textu. Nutnosťou je však posledná verzia prehliadača Chrome a spomínanej aplikácie. S novým Google Lens tak môžu používatelia kopírovať písaný text len pomocou fotoaparátu v smartfóne a jednoducho ho vložiť do Dokumentov Google, informuje The Verge.

Používatelia majú možnosť vložiť svoje poznámky pomocou aplikácie Google Lens aj do počítača, kde sa premenia na počítačové písmo. Okrem rozpoznávania a kopírovania textu Google do vylepšení zahrnul aj čítanie vybraných slov, ktoré môže pomôcť napríklad pri správnej výslovnosti.

Zároveň je možné vybrané slová a slovné spojenia vybrať a vyhľadať k nim ďalšie výsledky ako obrázky, či videá pomocou Google vyhľadávača.

Aplikácia už s týmito novinkami funguje pre Android, no rozpoznávanie textu príde aj do verzie pre iOS, informuje GSMArena. Tá si aktuálne musí vystačiť len s funkciou pre čítanie slov, no neskôr dostane rovnaké možnosti pre kopírovanie písaného textu.

Hoci aplikácia dokáže rozoznať celé vety a odstavce, treba podotknúť, že nemusí fungovať pri každom rukopise. Pokiaľ však používateľ píše vzorne, Google Len si s tým poradí.

Zdroj: The Verge, GSMArena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú