Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosti Google sa podarilo dostať ďalšiu svoju službu do „miliardového klubu“. Aplikácia Google Fotky má už viac ako miliardu používateľov a gigant má recept, ako v budúcnosti získať ďalšiu miliardu.

Google Fotky s zaradili medzi 8 služieb spoločnosti, ktoré využíva viac ako miliarda ľudí, informuje TheVerge. Popri službách ako Gmail, Chrome, Disk, Mapy, YouTube, Obchod Play, Android a vyhľadávač Google môže aj aplikácia Google Fotky teraz mieriť smerom k novým výzvam.

Aj preto Google vydáva odľahčenú verziu Google Fotiek s názvom Gallery Go, ktorá má ponúknuť len tie najzákladnejšie funkcie, píše portál 9to5Google. Obrovský úspech aplikácie je však tak trocha prekvapením.

Okrem toho, že prvú miliardu získala za rekordne rýchlu dobu, jej cesta nebola vôbec ľahká. Faktom zostáva, že aplikácia je už nejakú dobu základnou aplikáciou každého Androidu, no množstvo výrobcov má vo svojich nadstavbách vlastné riešenia galérií.

Jej úspech sa však paradoxne vo veľkej miere pripisuje Google+, najväčšiemu fiasku z dielne Google, z ktorého si aplikácia Google Fotky zobrala to najlepšie a všetky nepotrebné funkcie z Google+ jednoducho vynechala.

Zdroj: TheVerge, 9to5Google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú