Google prechádza významnými internými zmenami s cieľom uprednostniť integráciu AI v rámci svojich produktov a platforiem. Ako uviedlo The Verge, novovytvorený tím „Platformy a zariadenia“ pod vedením Ricka Osterloha bude dohliadať na všetky produkty Google Pixel, Android, Chrome, ChromeOS, Fotky a ďalšie.

Celý tento proces má zefektívniť vývoj a umožniť rýchlejšiu implementáciu vylepšení AI. Hiroshi Lockheimer, bývalý šéf Android, Chrome a ChromeOS, sa ujme nových projektov v rámci Google a Alphabet.

Osterloh zdôrazňuje dôležitosť kombinácie hardvéru, softvéru a odborných znalostí AI na zlepšenie používateľských skúseností, pričom uvádza príklady, ako sú fotoaparát Pixel a GPU. Cieľom je urýchliť inovácie podporovaním užšej spolupráce medzi výskumnými a produktovými tímami.

Google sa snaží využiť svoj výskum AI vrátane najnovších modelov od DeepMind na zlepšenie svojich produktov a služieb. Jay Yagnik, prominentný výskumník a inžinier AI, sa pripojí k tímu Osterloh, aby uľahčil túto integráciu.

Zatiaľ čo Google udržiava odlišné tímy pre Android a jeho ekosystémových partnerov, Sameer Samat, ktorý sa predtým podieľal na vedení Androidu, bude teraz pôsobiť ako prezident ekosystému Android, čím zabezpečí trvalé silné vzťahy.

Google sa zaviazal plniť svoju úlohu pri podpore inovácií v systéme Android, najmä keď sa AI stáva čoraz ústrednejším prvkom operačného systému. Spoločnosť plánuje rozšíriť funkcie AI vo svojich produktoch, vrátane modelu Gemini a integrácie chatbotov, vylepšených možností fotoaparátu a vylepšenia v systémoch Android Auto, Wear OS, ChromeOS a ďalších platformách.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú