Aktualizované 20. augusta: Tohtoročná DC komiksovka Flash, ktorá bola v kinách obrovským finančným prepadákom, na HBO Max nakoniec dorazí už v krátkom čase. Pôvodne sa predpokladalo, že Flash bude štúdiu Warner Bros. zarábať ešte na iTunes a Google Play, nakoniec však na HBO Max príde už o pár dní.

Flash na HBO Max odštartuje 25. augusta. Akčný blockbuster by do služby mal doraziť v UltraHD kvalite a 4K rozlíšení s podporou slovenčiny, češtiny aj originálneho znenia s titulkami.

Flash je jedným z posledných filmov aktuálnej fázy komiksového DC univerza, ktoré v roku 2025 čaká veľký reštart. Aj kvôli tejto skutočnosti veľkofilm nedokázal do kín nalákať dostatočný počet divákov a išlo o jeden z najhorších, ak nie vôbec najhorší, komerčný prepadák v 100. ročnej histórii štúdia Warner Bros.

Pôvodná správa: Komiksový veľkofilm Flash si už diváci po novom môžu vychutnať legálnou cestou aj v pohodlí domova. Najnovší blockbuster z dielne DC je možné zakúpiť alebo prenajať na platformách iTunes a Google Play.

Na oboch službách je Flash dostupný v 4K kvalite, prenajať ho možno za 12,99 €, zakúpenie používateľa vyjde na 18,99 €. Dátum uvedenia na streamovacej službe HBO Max zatiaľ nepoznáme, opäť sa však potvrdzuje nová stratégia filmových spoločností, kedy sa prestali predháňať v pridávaní veľkofilmov do svojich streamovacích služieb, ale namiesto toho ich ešte za poplatok nechajú zarábať.

Najväčší prepadák za 100 rokov

Pri Flashovi sa štúdiu Warner Bros. zisky zídu dvojnásobne, komiksová snímka totiž v kinách aj napriek silnej reklamnej kampani pohorela a skončila v strate stoviek miliónov.

Flash
TMDB

S rozpočtom 220 miliónov, kde nie sú zahrnuté marketingové náklady a podiel kín, sa odhadovalo, že Flash musí zarobiť aspoň 600 miliónov, aby si na seba zarobil. Napokon Flash v kinách zinkasoval iba podpriemerných 268 miliónov, čo z neho spravilo jeden z najväčších, ak nie najväčší finančný prepadák, vo viac než 100 ročnej histórii štúdia Warner Bros.

Po stránke kvality vôbec nešlo o taký prepadák, aký naznačujú tržby, a Flash je veľmi slušnou akčnou jazdou so skvelými postavami a množstvom prekvapení.

Divákov však veľkofilm nechal chladným, predovšetkým kvôli pretlaku silných kino noviniek v tomto roku, ako i skutočnosti, že DC univerzum čaká veľký reštart a v návšteve novinky v kine tak komiksoví nadšenci už nevideli veľký význam.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú