Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Americká telekomunikačná spoločnosť AT&T v pondelok ohlásila dosiahnutie dohody o spojení jej mediálnej divízie WarnerMedia s mediálnou spoločnosťou Discovery. Otvorila sa tak cesta, aby jedny z najväčších hollywoodskych štúdií mohli konkurovať takým mediálnym gigantom ako sú Netflix a Disney. Predpokladá sa, že dohodou o spojení vznikne nová firma, oddelená od AT&T, ktorej hodnota by mohla byť 150 miliárd dolárov. Informuje o tom portál cnbc.com.

Spoločnosť AT&T vlastní televízne firmy CNN a HBO a štúdiá Warner Bros po tom, ako v roku 2018 za 109 miliárd dolárov kúpila firmu Time Warner, ktorú neskôr premenovala na WarnerMedia. Spoločnosti Discovery patria televízne stanice Animal Planet a Discovery Channel.

Televízna stanica HBO a streamovacia služba HBO Max, ktoré patria do WarnerMedia, údajne majú celosvetovo 64 miliónov predplatiteľov. Spoločnosť Discovery minulý mesiac uviedla, že počet jej predplatiteľov stúpol na 15 miliónov. Avšak Netflix má v súčasnosti globálne zhruba 208 miliónov predplatiteľov a počet predplatiteľov streamovacej služby Disney+ nedávno prekročil hranicu 100 miliónov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú