Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Fifa je bezpochyby jednou z najpopulárnejších športových hier, no PC hráči budú zrejme s aktuálnym ročníkom mierne sklamaní. Zatiaľ čo konzolisti s novou generáciou konzol získajú tento herný titul optimalizovaný PS5 či Xbox Series S / X, podobná vylepšená verzia na PC nezavíta, informoval portál WePC.

Dôvod, ktorým si EA obhajuje toto rozhodnutie, je veľmi prostý. Štúdio údajne nechce zvyšovať hardvérové nároky pre PC hráčov, next-gen verziu hry by podľa nich nezvládalo dosť veľa súčasných zostáv.

PC hráči tak prídu o niektoré vizuálne vylepšenia, ako napríklad deformácia lopty, vizuálne napínanie svalov či nový pohľad kamery, píše EuroGamer. Na druhú stranu, ak by mala next-gen verzia rapídne znížiť základňu aktívnych hráčov, ktorých zostavy by to nezvládali, asi je naozaj lepšie s prechodom na počkať do budúceho roka.

Aktuálne minimálne požiadavky na Fifu 21 sú pritom veľmi prijateľné. Hráčom postačí procesor Intel Core i3-6100 alebo AMD Athlon X4 880K, 8 GB operačnej pamäte RAM či grafická karta Nvidia GTX 660, respektíve AMD Radeon HD 7850 s 2 GB pamäťou.

Konzolisti majú navyše ešte jednu výhodu, ak si Fifu zakúpili na staršiu generáciu konzol, zadarmo si ju môžu aktualizovať na tú novú.

Zdroj: WePC, EuroGamer

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú