Zdá sa, že Disney so svojou miliardovou sci-fi značkou Star Wars konečne naskočilo na správnu koľaj. Včera továreň na zábavu oznámila novú trojicu celovečerných filmov, o ktoré sa postará hneď niekoľko talentovaných tvorcov.

Súčasťou včerajšej prezentácie bolo aj uvedenie vôbec prvého traileru na očakávaný seriál Ahsoka. Pripravovaná novinka bude mať na Disney+ premiéru v auguste tohto roka a sústrediť sa bude na cestu Ahsoky Tano za nájdením Veľkoadmirála Thrawna.

Seriál sa bude odohrávať približne 5 rokov po Epizóde VI – Návrat Jediho a bude zasadený do rovnakého univerza ako Mandalorián alebo Boba Fett: Zákon podsvetia. Postava slávnej rytierky Jedi sa na veľkú radosť fanúšikov objavila už v Mandaloriánovi, teraz dostane svoj vlastný príbeh.

O novinku sa postará Dave Filoni za asistencie Jona Favreaua, obaja tvorcovia sú v univerze Star Wars ako doma. Filoni sa postaral o animovaný seriál Star Wars Rebeli a zrežíroval niekoľko epizód Mandaloriána a Boba Fett, pričom Favreau je hlavným zmienenej dvojice seriálov.

Ahsoka tak bude naprataná odkazmi na ďalšie tituly zo slávneho univerza, čo odhaľuje aj samotný trailer, v ktorom fanúšikovia môžu vidieť hneď niekoľko starých známych tvárí. Seriál však predstaví aj viacero nových postáv – k najzaujímavejším bude patriť Temný lord Joruus C’baoth, ktorý sa prvýkrát objavil v knižnej sérii Thrawnova trilógia od autora Timothyho Zahna.

Okrem Ahsoka a zmienených filmov Disney pripravuje aj druhú sériu Andora, ktorá bude na Disney+ štartovať v auguste budúceho roka a seriálovú novinku Skeleton Crew, ktorej by sme sa mali dočkať v priebehu budúceho roka.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú