Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Na Google Play sa nachádzala falošná aplikácia „Updates for Samsung“, ktorá sľubovala používateľom aktualizácie pre zariadenia výrobcu, píše The Next Web. Nainštalovalo si ju podľa správy CSIS Security Group viac než 10 miliónov používateľov.

Falošná aplikácia, ktorá bola už našťastie z Google Play odstránená, po „vyhľadávaní“ aktualizácií firmvéru pre Samsung smartfóny presmerovala používateľa na reklamu, kde od neho žiadala za jej inštaláciu peniaze.

Ročné predplatné sťahovania stálo 34,99 USD, a aplikácia taktiež ponúkala možnosť bezplatného sťahovania, ale jeho rýchlosť bola obmedzená na 56 kB/s, čo lákalo k zakúpeniu ročného predplatného. Okrem iného obsahovalo „Updates for Samsung“ aj možnosť odblokovania SIM karty od operátora, ktorá stála jednorázový poplatok 19,99 USD, píše GB Hackers.

Žiadna z týchto služieb nebola ponúkaná cez Google a odkazovala na blog updato[.]com, ktorý obsahuje hlavne novinky a tutoriály ohľadom Androidu, avšak ponúka aj možnosť odblokovania smartfónu za poplatok.

Zdroj: The Next Web, GB Hackers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú