V stredu ráno ohlásila Federálna obchodná komisia (FTC), že Facebook bude povinný zaplatiť za svoje priestupky voči súkromiu používateľov pokutu 5 miliárd dolárov. Jedná sa o druhú najvyššiu pokutu, ktorú FTC udelila.

Ako informuje portál The Verge, Federálna obchodná komisia došla k záveru, že Facebook skutočne porušoval súkromie svojich používateľov, za čo mu bola udelená pokuta vo výške 5 miliárd dolárov. Ide o druhú najvyššiu pokutu, akú FTC kedy udelila. Pokuta bola udelená za to, že Facebook neochránil zozbierané dáta o používateľoch voči tretím stranám.

Tie sa tak dostali k údajom ako sú telefónne čísla, ktoré mali pôvodne slúžiť na vyššiu ochranu súkromia na Facebooku. Gigant tiež klamal, že jeho nástroj na rozpoznávanie tváre bol v predvolenom nastavení vypnutý. Facebook bude ďalej podrobený ďalšej sérii obmedzení.

Okrem pokuty vo výške niekoľkých miliárd dolárov bude povinný každý štvrťrok vykonávať kontroly súkromia každého nového produktu alebo služby, ktorú vyvinie. Navyše bude musieť vyžadovať  certifikácie a účel využitia dát pre aplikácie a vývojárov tretích strán, ktoré ich budú chcieť používať.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú